Identitetspolitik – Det stora samtalet

Identitetspolitik – Det stora samtalet

Identitetspolitik är ett begrepp som debatterats kraftigt sedan förra året, inte minst på de stora dagstidningarnas kultur- och debattsidor samt i sociala medier.

Identitetspolitik har exempelvis kritiserats för att bygga murar i det svenska samhället. Samtidigt som begreppet har gett upphov till en hård debatt mellan de som vill fokusera på klass och de som vill fokusera på intersektionalitet. Frågor och påståenden gällande maktanalys och vilka som bör ha tolkningsföreträde har studsat fram och tillbaka mellan debattens olika aktörer.

Rösterna, åsikterna och tonerna har helt enkelt varit många. För hårda? För mjuka? Det beror nog på vem eller vilka en frågar.

Men vad är egentligen identitetspolitik? Varför behövs den? Eller varför behövs den inte? Vem eller vilka representerar den? Dessa frågor, och många fler, vill vi på Mångkulturellt centrum söka svaren på, och därför bjuder vi tillsammans med Afrosvenska Akademin in till ett ”rundabords”-samtal.

I samtalen deltar bl.a. Johanna MarseilleMichael McEachrane, Raymond Peroti, Kitimbwa Sabuni, Rashid Musa, Emma Dominguez, Tobias Hübinette och Sonia Sagan.

Var: Hörsalen, nedre plan i Huvudbyggnaden.
När: Fredag 27 mars, kl. 9-12 (Öppet från kl. 8.00)
Kontakt: Anmälan till dani.ruz@mkcentrum.se
Hitta till MKC: Värdshusvägen 7, Fittja gård, Botkyrka
Eventet finns även på Facebook.

Vi bjuder på kaffe och fralla, från kl. 8.00 men glöm inte att anmäla dig.
Seminariet är kostnadsfritt, öppet för allmänheten.

Dela:
Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum