MKC välkomnar Lås Upp!

Lås upp Logotyp

MKC välkomnar Lås Upp!

Lås Upp har sedan 2009 arbetat med normutmanande metoder och utbildningar inom olika verksamheter regionalt och nationellt. Mångkulturellt centrum (MKC) välkomnar nu Lås Upp som en ny och spännande del av MKC:s utbildningsverksamhet.

Verksamheten finansieras av Länsstyrelsen i Stockholms Län och bedrevs tidigare inom Botkyrka Kvinnojour med ett fokus på normutmanande insatser främst i skolan och på fritidsgårdar. Lås Upp:s samarbeten har även omfattat aktörer så som Rädda Barnen, Fryshuset och RFSL.

– Genom Lås Upp:s långa praktiska erfarenhet av normkritiskt arbete ser MKC många synergier och utvecklingsmöjligheter för MKC:s utbildningsverksamhet säger Anna Tulin Brett, Ansvarig för utbildningsverksamheten vid MKC.

Sedan den 1 maj 2015 är Lås Upps verksamhet en del av MKC:s utbildningsverksamhet. Under våren och sommaren har vi tillsammans tagit fram en ny hemsida och den nya utbildningen ”Normkritik i praktiken” som utgår från MKC:s normutmanande metoder.

– Att vara en del av MKC:s kreativa miljö och forskningsinriktade utbildningsverksamhet  ger nya möjligheter för Lås Upps utveckling och vi tycker det är extra roligt att lansera vår nya hemsida www.lasupp.nu som vi arbetat fram under sommaren med MKC:s kommunikationsgrupp säger Anja Norell och Marit Nygård, som arbetar med Lås Upp:s metoder och utbildningar.

LansstyrelsenLogo_center_cmyk

Läs mer: Lås Upp: www.lasupp.nu
MKC:s utbildningsverksamhet: www.mkcentrum.se/utbildning
Följ Lås Upp på facebook: www.fb.com/utmana.normer

För mer information: Anna Tulin Brett

 

 

Dela:
Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum