MKC presenterar 2016 års mottagare av Annick Sjögrens arbets- och resestipendium

MKC presenterar 2016 års mottagare av Annick Sjögrens arbets- och resestipendium

Annick Sjögrens arbets- och resestipendium 2016 tilldelas Emrah Sönmez.

Emrah Sönmez är masterstudent i sociologi. Han har dokumenterat delar av den Turkietättade diasporan i Sverige, i bokform genom att skriva om en folkpoet och om det turkiska föreningslivet, dessutom genom att samla arkivmaterial, samt nu senast genom ett eget filmprojekt.

Emrah Sönmez får stipendiet för sitt filmprojekt Jag kan vara ett lejon. Filmen handlar om ett framgångsrikt teaterprojekt för vilsna ungdomar i Fittja och Alby på 1970-talet och livet för några av deltagarna 40 år senare. I filmen varvas dokumentära scener från 1970-talet med återblickar och samtal idag. Ett kulturhistoriskt och socialt angeläget projekt.

Dela:
Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum