Tempo Dokumentärfestival 2017 på MKC – Ovarian Psycos

Tempo Dokumentärfestival 2017 på MKC – Ovarian Psycos

Stolta chicanas, tuffa hiphopälskande tjejer, tatuerade som vore de vår tids HD-åkare. Men att söka sitt livsutrymme, det kan man också göra på en vanlig cykel med trampor. Inte minst i Los Angeles där ingen cyklar. Framför allt inte kvinnor. Så då gör Ovarian Psycos Bicycle Brigade just det! Brigaden har bildats av en grupp arga, energiska och unga kvinnor – alla med latinsk, fattig och ofta trasslig bakgrund i östra LA. De slåss för rätten att synas, att få vara var de vill och vill vinna gatan åter. De ger sig tillsammans ut på sina cyklar i publika områden. För sin frihet. Medlemmarna har tidigare ofta domesticerats till hemmet av sina familjer. Och har de ändå tagit steget ut i ljuset, ut i det offentliga, så har tjejerna sexualiserats eller hållits tillbaka, av män, mödrar och polis. Men genom Ovarian Psycos visar de att det får vara nog. Punkiga, råa, stolta. I Trumbulls film följer vi dem nära med en nyfiken blick. Inte minst den självklara, vackra, självsäkra ledaren Xela, som under inspelningens gång kommer på andra tankar.

Regi: Kate Trumbull-Lavalle & Joanna Sokolowski, USA, 2016, 72 min, engelsk text.

Fredag 10 mars
19.00 – 20.15
KÖP BILJETT

Kombinera din filmkväll med middag i vår grymt sköna och gröna Taverna som har öppet till 22.00 på fredagar.

Se även Shapeshifters som visas söndag 12 mars 13.00–15.00

Mångkulturellt centrum i samarbete med Tempo Dokumentärfestival 2017.

Dela:
Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum