Tempo Dokumentärfestival 2017 på MKC – Shapeshifters

Tempo Dokumentärfestival 2017 på MKC – Shapeshifters

Vilket hemland omfamnar mig? Vem är jag, och var hör jag hemma? Även om man lämnat sitt första hemland vid bara fyra månaders ålder kan man undra vad som finns kvar därifrån. Sophie Vuković söker sitt hem. Med avstamp från en kort blick från en gammal vän som hon möter på anti-nazistdemonstrationen i Kärrtorp. Så i samtal med sina föräldrar, i samtal med sig själv, på resor till sin släkts gamla Balkan, och självreflekterande över sina fantasier och drömmar söker hon sig själv. Vad är de till för för övrigt, länderna? Från sitt inre ger unga Vuković oss blickar som når ut till oss alla – oavsett bakgrund. Blickar som är frågvist öppnande, i denna tid fylld av migration. Eller som Sophie så eftertänksamt kommer fram till: Att söka sina rötter…. det går inte om man aldrig haft en fast plats. Tillhörighet handlar kanske inte om plats över huvud taget. Så om vad?

Regi: Sophie Vuković, Sverige, 2017, 85 min, engelsk text

Söndag 12 mars
13:00 – 15:00
KÖP BILJETT

Kombinera din filmupplevelse med lunch/fika i vår grymt sköna och gröna Taverna.

Se även Ovarian psycos som visas fredag 10 mars 19.00–20.15

Mångkulturellt centrum i samarbete med Tempo Dokumentärfestival 2017.

Dela:
Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum