Vem står bakom konsten i vårt trapphus? Svar: ARTmovement!

Vem står bakom konsten i vårt trapphus? Svar: ARTmovement!

ARTmovement välkomnar asylsökande och etablerade svenskar till en chans att mötas på lika villkor genom ett kravlöst skapande och utan ett gemensamt talat språk. Detta tror vi är ett bra sätt att bereda vägen för en ömsesidig förståelse och för att påbörja en gemensam resa in i samhället.

Fokus för ARTmovement är att skapa förutsättning för inkludering genom att erbjuda ett fritt utrymme till reflektion, utbyte av åsikter och upplevelser via en kreativ process. Verksamheten erbjuder också ett nära samarbete med olika aktörer inom konst- och kulturfältet.

Citat från en av ARTmovements deltagare (Zirkon Disha – flykting och aktivist från Albanien) nedan:

“ARTmovement on three phases helped me to reflect for what happen with refuges life, of course especially for my life. It’s something that stimulated me to think deeply what happen with our mind, our body, and what does it mean to be on new country without friends, without money, without hope and waiting for a decision from a bureaucratic office. I choose to visualise my life as a seagull, that for me symbolise a refugee man.”

 

För mer information besök oss på: www.facebook.com/ARTmovementsweden
Kontakta oss på: info@artmovement.se

Dela:
Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum