Är du vår nya bibliotekarie?

Är du vår nya bibliotekarie?

Mångkulturellt centrum
Vi verkar för ett samhälle där mångfalden reflekteras i den nationella självbilden och där migration är en självklar del i det svenska kulturarvet. Vi är ett forum och en mötesplats för forskning och konstnärliga uttryck kring migration och social och kulturell mångfald. Genom utbildning, forskning, bokutgivning, konstnärligt skapande och utställningar utvecklar vi och sprider kunskap om sociala och kulturella faktorer som underlättar skapandet av ett långsiktigt hållbart samhälle.

Arbetsbeskrivning
Du är en engagerad bibliotekarie som vill driva och utveckla vårt unika bibliotek med landets främsta samling av litteratur, rapporter och pressklipp med inriktning på migration, etnicitet, integration, kulturmöten, främlingsfientlighet, rasism och kulturell mångfald samt kulturarv i Sverige under 1900-talet. Utöver sedvanliga biblioteksuppgifter ingår att tillsammans med övriga delar av verksamheten och externa sammarbetspartners utveckla programverksamheten i biblioteket. Arbete med centrets arkiv ingår, så kunskap om eller erfarenhet av arkivarbete är ett stort plus.

Kvalifikationer
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha erfarenhet av praktiskt biblioteksarbete och vara intresserad av forskning och folkbildning. Du har ett starkt intresse för våra frågor och vi ser gärna att du har goda kunskaper om internationell migration och etniska relationer. Mycket god svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, ytterligare språkkunskaper meriterande. Vi lägger även stor vikt vid din förmåga att bygga nätverk både lokalt och regionalt. Som person tänker du kreativt och ser utvecklingsmöjligheter, och finner på så sätt nya metoder och arbetssätt. Dessutom arbetar du lika gärna individuellt som i grupp.

Mångkulturellt centrum strävar efter en jämn könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande till tjänsten.

Anställningsvillkor
Tjänsten: Bibliotekarie med placering på specialbiblioteket på Mångkulturellt centrum i Fittja, Botkyrka.
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: så snart som möjligt
Antal platser: 1

Mejla din ansökan senast 2017-08-17 till tina.karneus@mkcentrum.se

Kontaktperson och facklig företrädare (på semester t o m 2017-08-10): Susan Juhlin
tel: 08-120 259 25, mejl: susan.juhlin@mkcentrum.se

Se www.mkcentrum.se för mer information.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare och rekryteringsföretag i denna rekrytering.

 

 

 

 

Dela:
Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum