Aktuell och intressant antologi: Konsthantverk i Sverige

Konsthantverk i Sverige del 1Konsthantverk har kallats slöjd, konst, design, pyssel, formgivning, brukskonst, hantverk och hemslöjd.

Antologin är ett samarbetsprojekt mellan Mångkulturellt Centrum och Konstfack. Boken vill vidga  historieskrivning om konsthantverk, bortom traditionella materialuppdelningar och nationella förståelser. Historia betraktas här som något pågående, något som vi gör. Det är ingen neutral aktivitet utan den är platsspecifik.

“Se görande som den brobyggare det är! Hantverk är ett språk som fungerar över gränser och det är som ett sådant vi bör se det i dag. Det är ett av de underliggande budskapen i den nyutgivna antologin Konsthantverk i Sverige del 1
Så inleddes Annica Kvints recension av boken i DN den 19 november 2015.
Läs hela recensionen här!

I boken medverkar Zandra Ahl, Christian Björk, Otto von Busch, Päivi Ernkvist, Kakan Hermansson, Elina Holmgren, Charlotte Hyltén-Cavallius, Frida Hållander, Love Jönsson, Mahmoud Keshavarz, Gunilla Lundahl, Helena Mattsson, Anneli Palmsköld, Johanna Rosenqvist, Miro Sazdic, Rosa Taikon, Jorunn Veiteberg och Christina Zetterlund.

 

Gilla och följ oss här:
Translate »
X