Våga måla! är en kurs som uppmuntrar alla att våga måla oavsett förkunskaper. Här får alla individuell vägledning i kreativa process. Genom Våga måla! uppstår även möten mellan olika åldrar och bakgrunder.

Kontakt: Luz Miranda

Våga måla! Vårterminen 2019 – information om datum och anmälan kommer i mitten av januari.

Tid: Fredagar kl 17.00–21.00

Antalet platser är begränsat (max 15 personer).

Våga måla! är gratis. Canvas/målarduk betalar man i receptionen vid behov. Alla övriga material ingår i kursen kostnadsfritt. Kursen kräver inga förkunskaper.

Människor från hela Stockholmsområdet träffas för att måla tillsammans. Den yngsta deltagaren har varit 6 år och den äldsta i 80-årsåldern.

– Med kursen Våga måla! vill jag visa att vem som helst kan lära sig måla och också inspirera till möten över generationsgränser, säger Luz Miranda, konstpedagog.

Plats: Verkstan på Mångkulturellt centrum, Värdshusvägen 7, Fittja.

“Målandet låter mina känslor flöda, med form och färg kan jag berätta det som finns inom mig. Att måla är att skapa och att känna sig levande i den blandning av färg och nyckfulla former som penseln eller spateln lämnar efter sig. Att måla innebär också att söka en plats där jag får kontakt med mig själv, jag kopplar bort världen, jag slappnar av, jag andas. Det var inte jag som upptäckte att målningen var min passion, jag tror snarare att det var konsten som upptäckte mig!” / Luz Miranda