Missade du seminariet om Miljonprogrammen 21/5?

Missade du seminariet om Miljonprogrammen 21/5?

Följ oss och vår nystartade videokanal på Vimeo: www.viemo.com/mkcfittja och se hela kvällsprogrammet från den 21 maj. “Är vi miljonärer?”

Genom vår programserie: ”Vi är miljonärer – Grattis miljonprogrammen 50 år” vill Mångkulturellt centrum (MKC) uppmärksamma firandet av miljonprogrammens 50-årsjubileum genom samtal om gentrifiering och segregering i allmänhet och miljonprogrammen i synnerhet. Samtalen tog avstamp i dessa tre frågor:

  • Vad var tanken och målet med miljonprogrammen?
  • Har målet uppnåtts och för vilka?
  • Vad finns det för förhoppningar om framtiden?

I panelen medverkade:

Slutord av  Mehmet Kaplan, bostads- och stadsutvecklingsminister. Samtalet modereras av Petter Beckman, chefredaktör från tidningen Södra Sidan.

Tips:
Vår pågående utställning om Instagramkontot ”1 på miljonen” finns fram till den 5 juni vid MKC i utställningshallen Länken. Med bilder och korta intervjuer som skildrar “1 på miljonen” människor som bor eller har vuxit upp i miljonprogramsområden vill de forma en ärlig bild av orten som vi alla kan känna igen oss i. Vi kommer även att omvandla den till en nationell vandringsutställning. För att boka den, ta kontakt med Dani Ruz, vår utställningsproducent.

Gilla och följ oss här:
Translate »
X