Ståuppkomikern och aktivisten Melody Farshin berättar om sin bok Mizeria

Melody Farshin stående mot vägg utomhus

Välkommen att träffa Melody Farshin som berättar om boken Mizeria
Fredag 30 november kl 18–19 i Arenan i MKCs utställning En för alla, alla för vem?
Fri entré

Melody Farshin har skrivit en brännande aktuell ungdomsbok Mizeria om tvillingarna Aicha och Ali. Med klockren jargong och tydligt inifrånperspektiv skildrar hon två gymnasieungdomars liv i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i meningslösa skjutningar.

Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv SÅ olika ut. Något de har gemensamt är hur mycket de försöker dölja för sin oroliga mamma. Aicha försöker läka ett krossat hjärta och förstå varför hennes livs stora kärlek lämnat henne. Samtidigt kämpar Ali för att få högsta betyg i skolan, men hamnar av en slump mitt i en skjutning och blir felaktigt utpekad som delaktig i brottet.
Allt tvillingarna försöker dölja för varandra och sin familj kommer i dagen på den ödesdigra rättegångsdagen. Där spelar både Aicha, Ali och Aichas förlorade kärlek en viktig roll.

Med korta kapitel, mycket dialog och slang är det här en bok som träffar rakt i hjärtat. Även på en målgrupp som sällan läser ungdomsböcker.

Melody Farshin (född 1988) är född och uppvuxen i Husby och debuterade som ståuppkomiker 2008. Sedan dess har vi kunnat se och höra henne på standupscener över hela Sverige, i Bolibompa, Comedy Cenral, under hennes landstäckande turnéer med Riksteatern och i flera radioprogram. Melody har också jobbat som ungdomsansvarig på Folkets hus i Rinkeby, är en flitig debattör och krönikör och har varit projektledare för uppsatstävlingen Stereotyper. Två år i rad har hon också varit konferencier – med publiken i ett stadigt grepp – för den omåttligt populära Poetry Slam-tävlingen Ortens bästa poet.

Foto: Caroline Andersson

Gilla och följ oss här:
Translate »
X