25 september 2014 – 31 januari 2016: Nationell psykos!

25 september 2014 – 31 januari 2016: Nationell psykos!

Sverige är ett land som präglas av mångfald och heterogenitet men också av segregation och motsättningar. Utställningen berör flitigt diskuterade ämnen, till exempel bilden av Sverige, kulturarvet och olika slags motstånd. Det går en spricka genom de olika verkligheterna i Sverige idag – vad har landet varit och vart är vi på väg?

Nationell psykos!  levererar inga svar utan ställer frågor kring landet vi lever i, svaren lämnas till besökaren utifrån den verklighet var och en lever med. Visningar varje torsdag kl. 17.00

Vilka låtar beskriver ditt Sverige eller din ort?
Nationell psykos! har ett soundtrack! Du kan hjälpa till med att skapa en fantastisk spellista! Det är enkelt, gör såhär: klicka på länken här nedan. Tryck på “FOLLOW”. Sök sedan upp den låt du vill lägga till. Tryck på punkterna (…) som följer efter låtens titel. Välj sedan “Add to …” och välj spellistan ‪#‎nationellpsykos‬.

https://play.spotify.com/user/mkc_sverige/playlist/572W0c8WIvbE69LppRzOXf?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

Utbildningsdagar: Ett splittrat land
Vill du vara med om att skapa en ny berättelse om Sverige som alla får plats i? Har du funderat över hur olika föreställningar om vad som kan sägas vara svenskt påverkar dig och framtidens vuxna? Utbildningsdagen kombinerar olika pedagogiska metoder i syfte att fördjupa deltagarnas kunskaper om bl.a. kulturarv, svenskhet och segregation.

Följ på Twitter och Instagram: @mkc_sverige #nationellpsykos
Pressinformation via MKC:s nyhetssida.

 

Gilla och följ oss här:
Translate »
X