Utställningar

När vi på Mångkulturellt centrum gör utställningar utgår vi ofta från vardagen – från sånt som kan verka som självklarheter. Till Utställningshallen vill vi att besökarna kommer för att möta sig själva lika mycket som varandra.

Att lyfta fram de olika yttre villkor som formar våra liv löper som en röd tråd genom våra utställningar. Våra förutsättningar och perspektiv påverkas av var vi växer upp och hur vi betraktas av andra. Därför har vi gjort utställningar som ”Den våldsamma staden” och ”Varning för ras”.

INTERNATIONELL PSYKOS!

12688065_10153847720892383_1846126356243761199_n

Känner du uppgivenhet kring klimatet, flyktingkriser, krig och rasism? Eller kanske förvirring i en tid då politiken skiftar färger som en kameleont. Känslan av att allt var bättre förr, men vad är det som förändrats och för vem eller vilka? Internationell psykos! visar bland annat en uppdaterad version av succén Varning för Ras, som behandlar svensk färgblindhet och antirasism. Utställningen ställer frågor kring svensk vapenexport och tar upp berättelser från de som flyttat, rest eller flytt.

Internationell Psykos! är en utställning som erbjuder plats för tankar och diskussion kring de utmaningar som vår värld står inför.

VÅGA MÅLA-CIRKELN STÄLLER UT SINA VERK

Våga måla 2

Våga måla är en målarcirkel som leds av Mångkulturellt centrums konstpedagog Luz Miranda.

Det har gått två år sedan kursdeltagare senast ställde ut sin konst hos oss så nu är det dags igen.
Kom och kolla på allt från berg och blommor till fina ansiktsporträtt.

Vernissage fredag 31 mars kl 17.00-19.00
Länken, Mångkulturellt centrum, Fittja
Vår fantastiska Taverna är öppen till kl 22.00 och serverar god, vegetarisk buffé.

Utställningen pågår 31 mars – 30 april

Visningar


Våra utställningar ställer frågor och väcker engagemang. För att fånga upp samtal och diskussioner satsar vi på bra visningar.

För skolklasser erbjuder vi åldersanpassade visningar, kombinerade med en workshop i regi av MKC:s egen pedagogiska verkstad. Se mer här.

Du som vill boka en visning, ett forskarsamtal, en träff med centrets producenter, eller ett allmänt studiebesök: kontakta receptionen. Vi tar emot alla slags grupper!


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Programverksamhet

MKC är en plats för möten!

Angelägna och/eller kontroversiella frågor väcker alltid stor uppmärksamhet i sociala medier. Mångkulturellt centrum vill vara ett forum som bidrar till att människor möts IRL, i vardagen. Värdar, medverkande och moderatorer i våra programpunkter är personer som med förankring, kunskap och engagemang bidrar till bra möten.

Konst, kultur, vetenskap – vi blandar uttrycksformer för att tala om livet och samhället ur olika aspekter. De flesta av våra programpunkter gör vi i samarbete med andra, till exempel föreningar och studieförbund.

Våra programpunkter äger vanligen rum på torsdagskvällar eller söndagar.

Om du har en bra programidé kontakta: Dani Ruz

Workshops och verkstad

Till MKC:s pedagogiska verkstad kommer grupper för att utforska aktuella utställningar, eller för att vara med och tänka kring kommande utställningar. Vi arbetar åldersanpassat och kan specialsy upplägg.

Varje vecka tar vi också emot i Öppna verkstan: söndagar 12–14 är barn över sex år välkomna att delta. Se mer under Verkstan

Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum

Mångkulturellt centrum