Höstlovs verkstad

 

Kom till pärlverkstaden på MKC och skapa magiska smycken av glas. En workshop under höstlovet, 4 dagar som avslutas med en gemensam utställning.

 

  • Kom och skapa egna magiska glaspärlor!
  • Vill du prova att forma glas i en låga?
  • Tillverka dina egna beskyddande pärlor?

 

När: 

  • Måndag – Torsdag: 2 pass à 2 tim varje dag mellan 10.00 – 12.00  och 13.00 – 15.00
  • Fredag avslutar vi med vernissage och öppnar upp verkstan för alla – vi visar en liten utställning med foton på pärlor som barnen skapat under höstlovs verkstan.

 

Målgrupp: Barn och unga mellan 8 – 16 år

Form: Öppen kostnadsfri verkstad med max 5 barn som deltar åt gången.

Gästpedagog:  Lott Alfreds

Lott Alfreds är en svensk konstnär verksam i Stockholm och Hindås.

Hon har utbildat sig MFA, på Kungliga Konsthögskolan,Stockholm och i glasskulptur på Pilchuck Glass School ,Seattle och Urban Glass,New York.

 

Hon arbetar med mixed media , neon och glas.Hon har mångårig erfarenhet av konstprojekt i samhället och av deltagarbaserade processer som skildras i böckerna Visualize the Invisible och Sossial skulptur.Med inspiration från samhällsvisionären Josef Beuys arbetar kollektivet ArtAgent där hon är medgrundare med internationella fleråriga projekt som ägt rum i Kosovo,Albanien,Makedonien och Egypten.Hon arbetar också med egna utställningar enskilt och i grupp,,senast Vita Teatern,Norrtälje Konsthall och offentliga arbeten som Hej, på museet The Glass Factory,Boda.

 

Hon drivs av ett starkt intresse för hur konsten tar plats i samhället , är utbildad i Kulturskolepedagogik på Göteborgs Universitet och gör workshops med barn och ungdomar för Skapande Skola och Kulturskolan senast i Bergsjön,Göteborg.