Rum med verktyg för mångas idéer

Vår pedagogiska verkstad erbjuder kunskap och verktyg för mångfaldiga berättelser och uttryck. Vår huvudsakliga målgrupp är barn och unga för att genom konst och kreativt skapande jobba kring stora och små frågor. Vi skräddarsyr noga våra olika verkstäder med syfte att få deltagarna att undersöka, upptäcka och förstå vår omvärld på ett kritiskt och kreativt sätt.

För aktuellt dagligt program se: MKC:s kalendarium.

Kontakta verkstan:
Saadia Hussain eller utbildning@mkcentrum.se

VÅGA!

Våga! är en samlingsutställning skapad av barn, unga och vuxna i MKC:s skapande verkstad. 

Verkstans huvudsakliga uppdrag är att nå ut till  målgruppen Botkyrkabor med kreativa och mångfaldiga verktyg.

Genom noga skräddarsydda verkstäder inspirerar vi deltagarna att undersöka, upptäcka och uttrycka sig på ett kreativt och kritiskt sätt.

Genom utställningen Våga! synliggör vi de mångfaldiga och modiga berättelser och uttryck som gestaltas i våra verkstäder.
Utställningen är en hyllning till konstens kraft och de olika kreatörerna som besökt och skapat med oss under 2019.

Vi visar samtidigt verk som har tillkommit under höstlovskollo 2019 med barn från Fittjaskolans fritids tillsammans med Klotterköket.

Utställningen pågår till 31 januari 2020.

Våga! Foto: Saadia Hussain

Vernissage fredag 15 november kl 18–19
Plats: Länken på MKC
Gratis

Våga måla!

Våga måla! är en kurs som uppmuntrar alla att våga måla oavsett förkunskaper. Här får alla individuell vägledning i kreativa process. Genom Våga måla! uppstår även möten mellan olika åldrar och bakgrunder.

Kontakt:
luz.miranda@mkcentrum.se

Öppna verkstan

Öppna verkstan är ett kreativt rum och en mötesplats där du har möjlighet att utforska, prova, känna och skapa. Med hjälp av din kreativitet och fantasi skapar vi nya konstverk utifrån olika teman. Gratis. Ingen föranmälan behövs. Från 6 år.

Öppettider:
Endast söndagar i samband med brunch kl 11–13 och 14–16

Mobila verkstan

Den mobila verkstan söker sig ut för att möta deltagaren där den befinner sig. Vi har till exempel besökt fritidsgårdar och flyktingförläggningar för ensamkommande flyktingbarn.

Kontakt:
Saadia Hussain