Våga måla! är en kurs som uppmuntrar alla att våga måla oavsett förkunskaper. Här får alla individuell vägledning i kreativa processer.

Våga måla!

Nytt koncept vårterminen 2020! Varje vecka går vi tillsammans igenom tekniker och olika material. Steg för steg arbetar var och en med samma tema/idé/bild med stöd av kursledarens instruktioner.

Det vill säga att det inte längre är fritt att måla vad man vill eller med vilket material man vill. Utan det blir en guidad workshop, med instruktioner att följa.

Kurslängd: 10 träffar

Varje fredag 6 mars – 29 maj (Ingen kurs följande datum: 10 april, 1 maj, 22 maj)
Tid  kl 17.00-–21.00
Plats: Verkstan

Max antal deltagare: 15

Kursen är gratis, men OBS! du betalar för den canvas du använder.

Anmälningar tas emot tidigast 2 veckor innan från 17 februari

Kontakt:
luz.miranda@mkcentrum.se

Penslar och färgburkar

Människor från hela Stockholmsområdet träffas för att måla tillsammans. Den yngsta deltagaren har varit 6 år och den äldsta i 80-årsåldern. Med kursen ”Våga måla!” vill konstnären Luz visa att vem som helst kan lära sig måla och också inspirera till möten över generationsgränser.

“Målandet låter mina känslor flöda, med form och färg kan jag berätta det som finns inom mig. Att måla är att skapa och att känna sig levande i den blandning av färg och nyckfulla former som penseln eller spateln lämnar efter sig. Att måla innebär också att söka en plats där jag får kontakt med mig själv, jag kopplar bort världen, jag slappnar av, jag andas. Det var inte jag som upptäckte att målningen var min passion, jag tror snarare att det var konsten som upptäckte mig!” / Luz Miranda