Kom och skapa fina påskhantverk med vår konstpedagog Luz Miranda.

Tisdag 14 april kl 13–15
Onsdag 15 april kl 13–15

För barn 6-10 år

Gratis

Plats: Verkstan på MKC

Max 10 barn per pass. Så kom i tid! Först till kvarn gäller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom och skapa fina påskhantverk med vår konstpedagog Luz Miranda.

Tisdag 14 april kl 13–15
Onsdag 15 april kl 13–15

För barn 6-10 år

Gratis

Plats: Verkstan på MKC

Max 10 barn per pass. Så kom i tid! Först till kvarn gäller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klotterköket bjuder in alla barn från sex år (yngre barn måste ha med förälder) att med alla sinnen och skaparglädje få jobba i olika material under en eftermiddag.

Söndag 5 april kl 12–15
Plats: Verkstan på MKC

Gratis

Klotterköket består av tre hantverkspedagoger och är en ideell förening som riktar sig mot olika målgrupper inom det sociala arbetets fält.

 

 

 

 

Varmt välkomna till en kväll med mingel, konst, performances och mycket mer, för att fira synlighet och kreativitet i trans-communityt! Denna kväll som markerar Trans Day of Visibility (31 mars) ordnas i samarbete av Trans Fest Stockholm, RFSL Stockholm och Mångkulturellt Centrum och är den sista dagen av 2020 års Trans Culture Festival i regi av Trans Fest Stockholm.

UTSTÄLLNING
Kvällen och firandet till ära anordnas en utställning av Transkalendern 2020! Transkalendern är en årlig väggkalender gjord av och för transpersoner, där vi vill visa oss ur alla vinklar och ta plats med våra kroppar, identiteter, uttryck, existenser och community! Årets fotograf är Lo River Lööf. Transkalendern produceras och släpps av RFSL Stockholm. Utställningen är producerad av Mångkulturellt centrum och RFSL Stockholm.

SCHEMA
18:00-19:00 Mingel och utställning
19:00-22:00 Scenprogram med MAKEMAKE

VÄGBESKRIVNING
https://mkcentrum.se/besok/

TILLGÄNGLIGHET
Lokal- och tillgänglighetsinformation för Mångkulturellt centrum finns här:
https://mkcentrum.se/besok/

Detta arrangemang har gratis inträde och är alkoholfritt.

★★★★★

TRANS FEST STOCKHOLM
Vi är en organisation för och av transpersoner och allierade. Vi strävar efter att skapa positiva, inkluderande och stärkande sammanhang för transkultur och gemenskap.
Trans Culture Festival (28-31 mars 2020) arrangeras med stöd från ABF Stockholm:
https://www.facebook.com/events/816638832095591/
Varje år arrangerar vi även Transfesten under Stockholm Pride och Trans Film Festival Stockholm i samband med Trans Day of Remembrance (20 november).
https://transfeststockholm.org/
Facebook/Instagram: @transfeststockholm

RFSL STOCKHOLM
RFSL Stockholm är Stockholms lokalförening inom RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas transpersoners och queeras rättigheter. Vi arbetar för att alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter oavsett sexualitet och könsidentitet. Inom RFSL Stockholm driver vi Transit Plus-projektet, där vi strävar efter att skapa olika mötesplatser för transpersoner i Stockholmsområdet. TDOV är ett samarbete med Transit Plus.
https://rfslstockholm.se/
Facebook/Instagram: @rfsl.stockholm och @transitgrupper

MÅNGKULTURELLT CENTRUM
Mångkulturellt centrum – MKC är en kommunal stiftelse i Fittja som verkar för ett samhälle där mångfalden reflekteras i den nationella självbilden och där migration är en självklar del i det svenska kulturarvet. Genom forskning, utbildning och konstnärliga uttryck ger vi mångfalden en mötesplats och en röst.
https://mkcentrum.se/
Facebook: Mångkulturellt centrum i Fittja
Instagram: @mkc_sverige

MÅNGKULTURELLA Mångkulturella ALMANACKAN
All tradition är förändring. Sedan 1990 har Mångkulturellt centrum givit ut Mångkulturella almanackan. I väggkalendern hittar du alla de stora religionernas högtider, folkliga firanden, internationella dagar som t.ex. TDOV!
https://mkalmanackan.se/ Instagram/Facebook:@mangkulturellaalmanackan

Våga måla! är en kurs som uppmuntrar alla att våga måla oavsett förkunskaper. Här får alla individuell vägledning i kreativa processer.

Nytt koncept vårterminen 2020! Varje vecka går vi tillsammans igenom tekniker och olika material. Steg för steg arbetar var och en med samma tema/idé/bild med stöd av kursledarens instruktioner. Det vill säga att det inte längre är fritt att måla vad man vill eller med vilket material man vill. Utan det blir en guidad workshop, med instruktioner att följa.

Kurslängd: 10 träffar

Varje fredag 6 mars – 29 maj (Ingen kurs följande datum: 10 april, 1 maj, 22 maj)
Tid  kl 17.00-–21.00
Plats: Verkstan

Max antal deltagare: 15

Kursen är gratis, men OBS! du betalar för den canvas du använder.

Kontakt:
luz.miranda@mkcentrum.se