Logga Musiksupporten

Musiksupporten – För ökad inkludering i den svenska musikindustrin

MKC är genom NoBo-studion samarbetsparti i projektet Musiksupporten, ett initiativ med stöd från Arvsfonden.

Musiksupporten är en nationell plattform för fysiska och digitala möten mellan professionella aktörer från musikbranschen och unga från socioekonomiskt utsatta områden, för att unga ska lättare kunna ta plats i en mer inkluderande och representativ musikbransch.

Genom en digital plattform kommer Musiksupportenjliggöra för unga talanger som på olika sätt vill verka inom musiken att bland annat söka mikrostöd, få branschkunskap och få direktsupport i frågor som gäller deras musikkarriär.

Musiksupporten drivs av organisationerna Fanzingo och Mångkulturellt centrum – MKC med stöd av Arvsfonden. Projektet har sin bas i Botkyrka men verkar genom olika samarbeten med bland andra ABF och Studiefrämjandet och den digitala plattformen musiksupporten.se även nationellt.

Projektet Musiksupporten kickade igång hösten 2019 med konferensen ”Fuck branschen” på MKC som drog bred publik från den traditionella musikbranschen och lokala aktörer. Plattformen www.musiksupporten.se lanseras i sin helhet under april 2020 – stay tuned!

Följ oss på instagram @musiksupporten.se #musiksupporten

Uppdatering med anledning av situationen med Corona-viruset:
Våra fysiska studios i Fittja och Alby håller stängt tills vidare, per rekommendation från Folkhälsomyndigheten och Botkyrka kommun. Men du hittar oss, som vanligt, online på www.musiksupporten.se och på instagram @musiksupporten.se där mer info finns om digitala workshops etc. #musiksupporten #MKCdigitalt

Boka våra studios, gratis

Öppettider NoBo: Måndagar och tisdagar kl. 13-20 i Fittja (Fittja gårdshuset på MKC)
För att boka studion mejla peter.timothy@mkcentrum.se

Öppettider Medialabbet/Fanzingo: Tisdagar och torsdagar kl. 17-20 i Alby
För att boka studion mejla medialabbet@fanzingo.se

NoBo Kulturförmedling – nu en del av Musiksupporten.se

NoBo startade på Mångkulturellt centrum – MKC under 2016 som ett initiativ för unga vuxna, med visionen om att alla – utan undantag – ska få uppleva friheten att avgöra sin egen framtid. En fysisk plats för lärande och producerande i vid mening; studio, text, omslag och arrangemang. En plats för nya relationer och möten som sker med kultur som verktyg. Med tron på kultur som initieras, produceras och konsumeras av medborgaren själv och hens drömmar och idéer.

Genom bidraget Kreativa platserrdelade Kulturrådet 100 miljoner kronor under 2016–2018 till kulturprojekt i bostadsområden runt om i landet. Projekten, varav NoBo Kulturförmedling var ett, utformades utifrån de boendes behov och i samverkan med lokala aktörer. Målet med bidraget Kreativa platser var att fler ska kunna välja, skapa och ta del av kultur där de bor. De boende skulle därför vara med som projektdeltagare, kulturskapare och publik. Bidraget var en del av Äga rum, en regeringssatsning på konst och kultur i vissa bostadsområden, genom Kulturrådet och Statens konstråd.

”Wassup people, This is Alby är tillbaka🙌🏼

För sjunde året i rad så presenterar vi de fetaste artisterna på en scen i Botkyrka – den här gången ONLINE🔥

Sändningen sker lördag 5 september 2020 kl 20.00 på youtube, musiksupporten.se och våra facebook konton.

Den exklusiva livespelningen kommer endast visas vid ett tillfälle, så se till att boka in datumet och meddela alla du känner!

Vi kommer att släppa artister och line up inom kort – håll utkik!🥵

This is Alby online 2020 arrangeras av ABF Botkyrka -Salem och Musiksupporten.
Med stöd från Botkyrka kommun, Riksteatern, Sony/ATV och Hågelbyparken