Logga för NoBo av folket, för folket.

NoBo är en kulturförmedling och festivalorganisation som drivs av tanken att alla – utan undantag – ska få uppleva friheten att avgöra sin egen framtid. En fysisk plats för lärande och producerande, och en plats för nya relationer och möten som sker med kultur som verktyg. Här tror vi på kultur som initieras av medborgaren själv och hens drömmar och idéer, inte på kultur som skapas genom en forcerad delaktighetsprocess eller ett påtvingat entreprenörskap.

NoBo är en plats där både unga och vuxna kan utöva sina intressen gratis. Vårt viktigaste mål är att stärka medborgarna i Fittja och norra Botkyrka genom att ge dem verktygen som behövs för att kunna uttrycka sig och ta plats. Välkommen till NoBo i Fittja gård!

Kreativa platser – en del av Äga rum
Genom bidraget Kreativa platser ska Kulturrådet fördela 100 miljoner kronor under 2016–2018 till kulturprojekt i bostadsområden runt om i landet. Projekten ska utformas utifrån de boendes behov och i samverkan med lokala aktörer.
Målet med bidraget Kreativa platser är att fler ska kunna välja, skapa och ta del av kultur där de bor. De boende ska därför vara med som projektdeltagare, kulturskapare och publik. Bidraget är en del av Äga rum, en regeringssatsning på konst och kultur i vissa bostadsområden. Kulturrådet och Statens konstråd delar på ansvaret för satsningen.
Läs mer på Kulturrådets sida.

Följ NoBo på Instagram 
#NoBoFittja

Pressklipp

190426 StockholmDirekt.se Här är gänget som ska förändra Fittja https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/har-ar-ganget-som-ska-forandra-fittja/repsdy!qn8s6k5ZVPwMFgmd5VIP4Q/

Illustration: Mikael Nyström

Efter åtta säsonger av blodiga intriger, drakar och kamp om järntronen, är tiden kommen för oss att säga farväl till Game of Thrones. Vi välkomnar dig till The Last Watch – en kväll för alla oss thronies att sörja, reflektera och diskutera ihop.

Måndag 20 maj kl 17.00–22.00 i Hörsalen

Program:

17.00 – 18.30 HOUSE OF MKC SLÅR UPP PORTARNA – Se The Great Wall of GoT-memes, fotografera dig i GoT-inspirerade outfits och utmana andra thronies i vårt GoT-quiz. 

18.30-19.00 PÅ SCEN – Exklusiv stand-up show för The Last Watch med Ahmed Berhan

19.00-22.00 EFTERSNACK – Vad har åtta säsonger av Game of Thrones gjort med oss och hur går vidare? Vi snackar och lägger bästa analyserna, alternativa slut och vilka karaktärer vi kommer sakna mest.

MKC´s Taverna kommer vara öppen under kvällen och det finns även möjlighet att se avsnittet i Tavernan som också serverar mat och dryck.

Info: nobo@mkcentrum.se Obs! Begränsat antal platser. Listan är nu fulltecknad.

Workshops på NoBo våren 2019

Man föranmäler sig till NoBo via Facebook och/eller Instagram. Det är alltid gratis när vi har aktiviteter!

Text bild om workshop
NoBo: Musikproduktion med Masse Salazar

Under ledning av en av Sveriges största musikproducenter Masse Salazar, ger denna workshopserie unga och oetablerade producenter chansen att utveckla sina färdigheter inom musikproduktion.Vid varje workshoptillfälle arbetas det med olika beats producerade av Masse där en får lära sig om skapandeprocessen kring beatet samt skapa och presentera egna beats. Workshopserien är en blandning av teori och praktik.

Datum: onsdagar 15 maj, 29 maj
Tid: kl 18–21
Plats: Fittja gård, Värdshusvägen 7
Gratis

För mer information kontakta: lejla.harbas@mkcentrum.se
Följ NoBo på Facebook

Workshop på Fittja gård
Öppen ateljé med Lejla

I Fittja gård har NoBo öppen ateljé varje onsdag kväll 13 mars – 29 maj kl 18–21.

Här finns arbetsplatser där du kan skapa själv eller tillsammans med andra. Måla, teckna, sy, sticka… Ta med ditt eget projekt eller påbörja ett hos oss.Vi bjuder på enkel fika.

Följ NoBo på Facebook