Logga för NoBo av folket, för folket.

NoBo är en kulturförmedling och festivalorganisation som drivs av tanken att alla – utan undantag – ska få uppleva friheten att avgöra sin egen framtid. En fysisk plats för lärande och producerande, och en plats för nya relationer och möten som sker med kultur som verktyg. Här tror vi på kultur som initieras av medborgaren själv och hens drömmar och idéer, inte på kultur som skapas genom en forcerad delaktighetsprocess eller ett påtvingat entreprenörskap.

NoBo är en plats där både unga och vuxna kan utöva sina intressen gratis. Vårt viktigaste mål är att stärka medborgarna i Fittja och norra Botkyrka genom att ge dem verktygen som behövs för att kunna uttrycka sig och ta plats. Välkommen till NoBo i Fittja gård!

Kreativa platser – en del av Äga rum
Genom bidraget Kreativa platser ska Kulturrådet fördela 100 miljoner kronor under 2016–2018 till kulturprojekt i bostadsområden runt om i landet. Projekten ska utformas utifrån de boendes behov och i samverkan med lokala aktörer.
Målet med bidraget Kreativa platser är att fler ska kunna välja, skapa och ta del av kultur där de bor. De boende ska därför vara med som projektdeltagare, kulturskapare och publik. Bidraget är en del av Äga rum, en regeringssatsning på konst och kultur i vissa bostadsområden. Kulturrådet och Statens konstråd delar på ansvaret för satsningen.
Läs mer på Kulturrådets sida.

Följ NoBo på Instagram 
#NoBoFittja

WOW – Way Out West – NoBo i Göteborg

#wowNoBo För andra året i rad intar NoBo Sveriges fetaste musikfestival, där vi i år lanserar en ny digital plattform som möjliggör för fler att delta virtuellt i de olika workshops, aktiviteter och kurser NoBo erbjuder. NoBo är MKC:s initiativ för unga, en kulturproducerande organisation som tillsammans med mediahuset Fanzingo och innovationshuset Changers Hub aktiverar unga att skapa sin egen framtid inom musikindustrin, oavsett socioekonomisk bakgrund. @NoBoOnline

Way out West äger rum 8–10 augusti i Slottskogen, Göteborg

Pressklipp

190426 StockholmDirekt.se Här är gänget som ska förändra Fittja https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/har-ar-ganget-som-ska-forandra-fittja/repsdy!qn8s6k5ZVPwMFgmd5VIP4Q/

Illustration: Mikael Nyström