Mångkulturella almanackan

Mångkulturella almanackan 2020 har mat som genomgående tema. Här finns berättelser och intervjuer om måltidstraditioner och fester, här finns recept och odlingstips!

Årets upplaga av Mångkulturella almanackan blir den trettionde i ordningen. Läs om hur almanackan startade här!

Den ges ut av Mångkulturellt centrum, i år i samarbete med Ålands landskapsregering och Studieförbundet Bilda.

Ålands landskapsregering var med som samarbetspartner redan förra året och liksom 2019 kommer Mångkulturella almanackan att delas ut till alla daghem och skolor på Åland. Almanackan är därför också i år berikad med Ålands och det svenskspråkiga Finlands viktiga dagar.

Studieförbundet Bilda är ny samarbetspartner (men vi gjorde programverksamhet tillsammans våren 2019). Bilda ska använda almanackan i sitt projekt Svenska med sång där 240 ledare ska utbildas att sjunga språket med asylsökande. Den kommer också att finnas med i projektet Familjekompis där nya familjer träffar etablerade familjer och umgås och äter tillsammans. Och de kommer att ha med den på dialogturnén Finns det plats för religion och tro i Sverige?.

För innehåll och texter står Katrin Holmberg och Andreas Ali Jonasson. Ulrika Flodin Furås, Mollie Jonsson och Marit Nygård har också bidragit med texter. Grafisk form och illustrationer av Irene Thisner.

För att beställa:
Gå in på vår webbshop
Ring 08-120 259 00
Mejla butiken@mkcentrum.se

En almanacka kostar 135 kr, mängdrabatt vid köp av fler än tio: 120 kr styck. Vid mycket stora beställningar ger vi mer rabatt.

Helena Flöjt-Josefsson, Andreas Jonasson, Leif Magnusson och Katrin Holmberg. Foto: Hasse Persson-Bru

På bild: Lanseringen av Mångkulturella almanackan 2019 på Åland: Helena Flöjt-Josefsson, Andreas Jonasson, Leif Magnusson och Katrin Holmberg. Foto: Hasse Persson-Bru

Lyssna till intervjuer om arbetet med framtagande av Mångkulturella almanackan 2019.
Reportage Ålands Radio 2018-11-09

Reportage i Ålandstidningen 2018-11-12

Omslag Mångkulturella almanackan 2020

Illustrationer av Irene Thisner,

Mångkulturella almanackan, som utkommit sedan 90-talet, är en väggkalender för skolan, arbetsplatsen och hemmet. Här hittar du alla de stora religionernas högtider, folkliga firanden, internationella dagar och mycket mer.
Läs mer och kolla in på Mångkulturella almanackans egen hemsida!

Följ Mångkulturella almanackan på Instagram och Facebook

Illustration liggande vitlök av Irene Thisner