Mångkulturella almanackan

2021 har Mångkulturella almanackan månen i fokus

Den nya Mångkulturella almanackan har månen som genomgående tema i text och bild. Månen är en naturlig tidmätare och har påverkat nästan alla kalendrar. Matematik, mens, mytologi, månader, minoriteter … Vi närmar oss månen från alla tänkbara vinklar.

omslaget almanackan 2021

Precis som 2020 har denna almanacka månaden uppdelad på två uppslag, så att bilderna och berättelserna får gott om plats. Det finns rader att anteckna på.

Illustrationer och form av Irene Thisner.

Från slutet av oktober finns den hos återförsäljare. Du kan redan nu beställa från oss på Mångkulturellt centrums webbshop.

 

Har månader med månen att göra?  Hur stor är månen och hur fort rör den sig? Hur funkar det med månbokstäver och solbokstäver i arabiska? Hur styr fullmånen påsken? Allt detta och mycket mer berättar vi om i korta texter. Under året följer vi upp och fördjupar här på sidan och i våra Pedagogiska pärlor.

Mångkulturella almanackan 2020 har mat som genomgående tema. Här finns berättelser och intervjuer om måltidstraditioner och fester, här finns recept och odlingstips!
Läs om hur almanackan startade här!

För att beställa:
Gå in på vår webbshop
Ring 08-120 259 00
Mejla butiken@mkcentrum.se

En almanacka kostar 135 kr, mängdrabatt vid köp av fler än tio: 120 kr styck. Vid mycket stora beställningar ger vi mer rabatt.

Mångkulturella almanackan, som utkommit sedan 90-talet, är en väggkalender för skolan, arbetsplatsen och hemmet. Här hittar du alla de stora religionernas högtider, folkliga firanden, internationella dagar och mycket mer.

Almanackan ges ut i samarbete med Studieförbundet Bilda och med  Ålands landskapsregering. Den kommer bland annat att användas i förskolor och skolor på Åland.

Läs mer och kolla in på Mångkulturella almanackans egen hemsida!

Följ Mångkulturella almanackan på Instagram och Facebook