2023 har Mångkulturella almanackan fokus på rörelse

Vi berättar om högtider som innehåller eller karaktäriseras genom någon fysisk rörelse – en salig blandning av pilgrimsvandringar, himlafärder, Lucia-tåg och Halloween-bus, flykt och migration.

 

Pris: 149 kr. 

Mängdrabatt vid köp av 10 eller fler:  95 kronor styck.
(Efter 20 oktober: Ordinarie pris 149 kr. Mängdrabatt 10 eller fler 130 kr.)

För att beställa:
Gå in på vår webbshop
Ring 08-120 259 00
Mejla butiken@mkcentrum.se

Läs om hur almanackan startade här!

Bland andra rörelser som skapat viktiga märkesdagar i almanackan finns folkrörelserna. Från slutet av 1800-talet har människor organiserat sig i folkrörelser kring frågor och behov. De gamla folkrörelserna finns fortfarande kvar, och nya bildas när människor organiserar sig. Varje rörelse som kämpar för något etablerar sina egna minnesdagar.

 

Sedan har vi, inte att förglömma, de rörliga dagarna som ibland rör sig på ett förbryllande sätt.

Rörelse leder till nya perspektiv. All tradition är förändring, det har vi sagt i varje Mångkulturell almanacka i alla år. Och med det menar vi att en tradition är något som upprepas, men också hela tiden förändras och är i ständig rörelse.

Alla de stora religionernas högtider, folkliga firanden, FN-dagar, hbtqia+dagar, de nationella minoriteternas dagar och mycket mer.

Mångkulturella almanackan, som utkommit sedan 90-talet, är en väggkalender för skolan, arbetsplatsen och hemmet. Här hittar du alla de stora religionernas högtider, folkliga firanden, internationella dagar och mycket mer.

Almanackan ges ut i samarbete med  Ålands landskapsregering. Den användas bland annat i förskolor och skolor på Åland.

Läs mer och kolla in på Mångkulturella almanackans egen hemsida!

Följ Mångkulturella almanackan på Instagram och Facebook