UncategorizedRedline recordings får K P Arnoldsonpriset 2018

Pressmeddelande 2018-04-19

Motivering:
Redline Recordings – ”För att de genom sitt mångåriga musikarbete har satt Botkyrka på den musikaliska Sverigekartan och gett en stolthet till många Botkyrkaunga. Särskilt när man bestämt för att stanna kvar i Norsborg där man en gång började, för att fortfarande vara nära sina unga och för att visa att förebilder även kan stanna kvar i orten och inte behöver flytta när man har “lyckats”.

Prisutdelningen äger rum i Hallunda Folkets Hus torsdag 26 april kl 17.30
i samband med Botkyrka kommunfullmäktiges sammanträde.

Redline Recordings är ett skivbolag som drivs av Salla och Masse eller The Salazar Brothers som de även kallar sig. Skivbolaget grundades år 1996 av bröderna Salla och Chepe, samt Masse som är yngre bror till bröderna.

I november 2016 invigdes en utställning på Mångkulturellt centrum för att hylla
20-årsjubilerande Redline Recordings . Bröderna Salazar-Campos växte upp i närheten av Mångkulturellt Centrum. Utställningen berättade historien om hundratals låtsläpp, syskonskap och hiphopens utveckling i Sverige.

K P Arnoldsonpriset mot främlingsfientlighet och rasism på 15 000 kr delas ut av Mångkulturellt centrum på uppdrag av kommunfullmäktige i Botkyrka kommun. Priset delas ut till en person, organisation eller grupp verksam i Botkyrka som bidrar till skapandet av ett samhälle där människor inte förtrycks eller utsätts för diskriminerande handlingar.
K P Arnoldson var stins i Tumba. Han var också journalist, författare, pacifist och riksdagsman. Han var med och bildade Svenska freds- och skiljedomsföreningen 1883. År 1908 tilldelades han Nobels fredspris.

Foto på Salla och Masse Salazar: Ulla Andesong

Presskontakt och förfrågningar:
Leif Magnusson,
verksamhetschef MKC
Mobil 070 886 14 26 eller leif.magnusson@mkcentrum.se

Tina Karnéus, kommunikatör
Mobil 070 416 92 41 eller tina.karneus@mkcentrum.se