När vi på Mångkulturellt centrum gör utställningar utgår vi ofta från vardagen – från sånt som kan verka som självklarheter. Till Utställningshallen vill vi att besökarna kommer för att möta sig själva lika mycket som varandra.

Att lyfta fram de olika yttre villkor som formar våra liv löper som en röd tråd genom våra utställningar. Våra förutsättningar och perspektiv påverkas av var vi växer upp och hur vi betraktas av andra. I vår mindre utställningshall Länken, samarbetar vi med externa parter, ofta lokala aktörer.

Vi erbjuder både öppna och bokade visningar.

Har du frågor eller förslag kring våra utställningar, vänligen kontakta Nadja Rahman

Trappsteg med inristade texter

Esther Shalev-Gerz installation “Första generationen”

När du går nerför trappan i vår huvudbyggnad hittar du texter inristade i fyra av trappstegen. Där står att läsa:

Vad förlorade du?
Vad fann du?
Vad gav du?
Vad fick du?

Ofta kan du även höra inspelade röster i trapphuset, som berättar sina historier. Och under den mörka årstiden syns rörliga bilddetaljer på ansikten, ögon, hår, näsor och munnar på utsidan av de stora glasrutorna men även inifrån, i huset. På trappavsatsen i huset står en parksoffa. Slå dig gärna ner där en stund och lyssna till berättelserna.

“Första generationen” invigdes på Mångkulturellt centrum den 27 oktober 2004.

En för alla, alla för vem?
Foto: Ceylan Holago

Suzan Habib
Suzan Habib - målning Burka
Shattered Country, filmvisning om Suzan Habib

Suzan Habibs konst tar ofta avstamp i hennes minnen från Afghanistan. 16 år gammal flydde hon tillsammans med sin familj, som politiska flyktingar, till Sverige. Sedan dess har hon varit bosatt och verksam i Stockholm.

Suzans första utställning Shattered Country, består av en serie målande porträtt. Under våren 2019 ställde hon ut på MKC Crossroads. En pilot för en kommande dokumentärfilm om Suzan Habib kan ses på MKC. Dokumentärfilmen är skapad av Maria Berg och visas kontinuerligt utan avbrott under MKCs öppettider.

Shattered Country visas i Black Box 
Black Box hittar du innanför stora Utställningshallen på entréplan.