Lediga tjänster på Mångkulturellt centrum

Vi utannonserar alla lediga tjänster här och i våra sociala kanaler. Tyvärr har vi inte möjlighet att besvara eller hantera spontana ansökningar. Återkom istället regelbundet till vår hemsida för information om lediga jobb och följ oss på Facebook.

Intresseanmälan praktik

I mån av tid tar vi emot praktikanter. Om du är intresserad av att praktisera hos oss så behöver du skicka in en intresseanmälan i god tid före din praktik. Skicka ett mail med en presentation av dig själv till info@mkcentrum.se Bifoga en kort cv och motivera varför du vill praktisera hos oss och vilken period du vill praktisera.

Mångkulturellt centrum söker en ekonom med hjärta för samhällsfrågor

Vår skickliga och uppskattade ekonom Lidija Kovacevic går vidare till nya utvecklande uppdrag och vi söker nu hennes ersättare.

Ansökan senast 9 mars 2020.

Om rollen

Som ekonom på Mångkulturellt centrum (MKC) har du huvudansvar för redovisningen och rapporterar direkt till verksamhetsledaren för centret. Du fungerar som ekonomiskt stöd i organisationen och förser arbetsledare med måntaliga rapporter och uppföljning av verksamheten. Du har även en HR-funktion, sköter viss lönehantering och håller kontakt med bank, revisor och myndigheter. Med stöd från arbetsgivarorganisationen Sobona ansvarar du för att vi följer kollektivavtalets regelverk. Du stödjer våra forskare och övriga kollegor med ansökningar och redovisning av projektmedel. Därför är det meriterande om du har erfarenhet av projektredovisning. Rollen kräver goda kunskaper i svenska. Övriga språk är meriterande.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter

Upprättande av månads- och årsbokslut

Löpande bokföring

Avstämningar

Rapportering till verksamhetschef och styrelse

Deklarationer

Momsfrågor

Lönehantering

Budget- och prognosarbete

Ekonomisk uppföljning, analyser och rapporter

Löpande ekonomistöd till ledningen

Förbättringsarbete och gemensamma processer

Arbetsledning av ekonomiassistent

Bakgrund och person

Extra viktigt för oss är att du är samhällsengagerad med intresse för MKC:s frågor. Du är nyfiken och vill lära dig nytt tillsammans med våra mångfacetterade, skarpa kollegor och vårt vida nätverk. Här pågår ständigt ett engagerat samtal som du blir del i.

För att landa rätt i rollen som ekonom på MKC har du en akademisk utbildning inom ekonomi eller likvärdig utbildning och minst 3 års heltidserfarenhet av redovisning inom kommunal eller ideell sektor. Du har arbetat med helheten inom redovisning, allt ifrån löpande bokföring till bokslut och årsredovisning. Du har tidigare erfarenhet av ekonomisk rapportering och du behärskar Officepaketet väl, Excel i synnerhet. Det är meriterande om du arbetat med projektredovisning i en bidragsfinansierad eller ideell verksamhet.

Vi söker dig som älskar siffror, är målmedveten, strukturerad och lösningsorienterad. Du har förmågan att ta initiativ och självständigt driva ditt arbete och har intresse för att utveckla verksamhet, rutiner och dela kunskap. Du är bra på att prata om ekonomi på ett sätt som även den oerfarne kan förstå och delar med dig av det du kan och ser.

Mångkulturellt centrum

MKC är en kommunal stiftelse som har stöd från Statens kulturråd, Region Stockholm och Botkyrka kommun. Syftet med verksamheten är att genom forskning, utbildning och konstnärliga uttryck skapa bred och djup kunskap om hur migration i vid mening påverkar sociala och kulturella villkor för individer, organisationer och samhällen. Vi är för närvarande ett 30-tal medarbetare med arbetsplats på Fittja gård i Botkyrka kommun. Här verkar vi i en levande arbetsmiljö med kulturhus, bibliotek, vegetarisk restaurang, utställningshall och verkstad, naturskönt beläget nära Fittja centrum med promenadstråk utmed Albysjön.

Mångkulturellt centrums verksamhetsidé

Genom forskning, utbildning och konstnärliga uttryck ger vi mångfalden en mötesplats och en röst. Vår vision är att alla ser mångfalden som en självklart del av det svenska samhället. För den kommande treårsperioden 2020-22 har vi formulerat det övergripande målet att: Mångkulturellt centrum stärker social jämlikhet genom att på vetenskaplig grund driva ett bildningsarbete som utmanar splittrande samhällskrafter.

Vi månar om hälsan

För alla medarbetare på MKC finns möjlighet till friskvård genom erbjudanden om ett årligt friskvårdbidrag (för närvarande 800 kr), en friskvårdstimme per vecka på arbetstid och tillgång till två personalcyklar att använda i arbetet. Vår vegetariska restaurang Tavernan erbjuder lunchbuffé dagligen till förmånliga priser. Vid behov har du i samråd med din arbetsledare möjlighet att arbeta hemifrån. Botkyrka kommun erbjuder byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Om anställningen

Lön Fast månadslön

Anställningsvillkor Heltid 100%, 40 timmars arbetsvecka. Tillträde efter överenskommelse.
Tillsvidareanställning med provanställning 6 månader.

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Botkyrka, Region Stockholm

Arbetsgivare
Mångkulturellt centrum (Stiftelsen Sveriges Invandrarinstitut och Museum)

Postadress
Mångkulturellt centrum
147 85 Tumba

Arbetsplats
Värdshusvägen 7
Fittja gård
Botkyrka

För frågor om tjänsten
Leif Magnusson, verksamhetschef, leif.magnusson@mkcentrum.se tel: 08-120 259 15

Lidija Kovacevic, ekonom, lidija.kovacevic@mkcentrum.se tel: 08-120 259 13

För fackliga frågor
Tina Karnéus, kommunikationsansvarig (SACO DIK), tina.karneus@mkcentrum.se
tele: 08-120 259 31

För frågor om tillgänglighet
Tatiana Vega, intendent, tatiana.vega@mkcentrum.se telefon: 08-120 259 10

Instruktioner för ansökan

Förbered ett  samlat dokument i word eller pdf-format på svenska med följande innehåll:
– CV (högst 2 sidor)
– Personligt brev (högst 1 sida)
– 2 referenser
– Vi undanber oss foto och personnummer i ansökan.
– I mejlets ämnesrad skriver du ”Ansökan – ekonom MKC”

Ansökan enligt instruktioner ovan skickas senast 9 mars till
Lidija Kovacevic, lidija.kovacevic@mkcentrum.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare och rekryteringsföretag i denna rekrytering.