Vi är glada att avslöja…
…att Tavernan kommer fortsätta att servera luncher framöver. Nadia som har jobbat i Tavernan i många år kommer att vara kökschef.
Temaveckor - ett nytt koncept i Tavernan
- Vi vill lyfta fram de olika matkulturerna vi har i Botkyrka och strävar efter att skapa ett museum av menyer med mat som lagas i Sverige idag, säger Nabeel, matföretagaren som nu ska driva Tavernan. Nabeel arbetade i Tavernan under 2023 och är glad att kunna satsa på restaurangen på Mångkulturellt centrum.
Nabeel berättar att vi kan se fram emot olika temaveckor i maj. En meny med 5-6 rätter kommer att presenteras på måndagar, så att man kan komma och luncha fler dagar för att prova sig igenom menyn, eller hinna äta en favorit fler gånger. Nabeel har många idéer men är också mån om att lyssna in matgästerna i Tavernan.
Gammalt & nytt
Allt kommer inte att vara nytt, Nadia, som arbetat i Tavernan sedan 2014 blir kökschef i Tavernan. Med tio års rutin känner hon både kökets utmaningar och möjligheter väl – och är såklart ett bekant ansikte för besökarna.
”Jag har jobbat här i nästan 10 år, så även om det blir lite nytt, så är jag ett välbekant ansikte för våra gäster. Jag kommer såklart att sakna de kollegor som inte blir kvar, men är också nyfiken på framtiden. Jag hoppas våra stammisar fortsätter komma och att också nya besökare hittar till oss.”
Mat och människor i rörelse
Nabeel ser fram emot att lyfta upp den bredd av matkultur som finns i Botkyrka.
”För mig är Tavernan en del av MKC, och maten vi lagar i Tavernan är ytterligare ett sätt att sprida kunskap om mångfald och hur migration har påverkat det Sverige vi har idag. Temaveckor blir också ett sätt att tillföra än mer variation.”