Digitala utställningar

Antirasistiska blickar – en utställning om bilders makt och mening

Vissa bilder gör ont att se, andra ger styrka och lyckorus. Varje dag möts vi av bilder, i tidningen, på tv, på gatan, i bussen och tunnelbanan – och i mobilen. Vi lever i en visuell kultur, där bilder formar vår uppfattning av världen, andra människor och oss själva.

Antirasistiska blickar är en fysisk och digital utställning om bilders makt och mening. Den består av tre delar: Bilders Makt, Tidskriften Mana samt Galago.  Börja gärna med att läsa en introduktion till utställningen ➞

Den fysiska utställningen visades i Länken på Mångkulturellt centrum under 2020.

Mångkulturellt centrum - Antirasistiska blickar
Trans day of visibility 2020

Mångkulturellt centrum har tillsammans med RFSL Stockholm producerat en utställning med fotografier från Transkalendern 2020. Transkalendern är en årlig väggkalender gjord av och för transpersoner och som synliggör och hyllar transpersoner. Detta genom att med varje kalenderblad visa transpersoner ur olika vinklar – som tar plats med sina kroppar, identiteter, uttryck, existenser och community.

Här kan du se en del av fotografierna från utställningen som släpptes digitalt i samband med Trans Day of Visibility (TDOV).

Transkalendern 2020
VEM VAR K P ARNOLDSON?

Se vår digitala utställning som även visas i Biblioteket på MKC och lär dig mer om Botkyrkabon som fick Nobels fredspris.