Butik

Det första du möter när du besöker Mångkulturellt centrum – MKC är vår butik, som också är receptionen och entrén till stora utställningshallen. Hos oss är det alltid fri entré, även till våra utställningar.

Öppet dygnet runt i vår digitala webbshop! Passa på att klicka hem bland annat böcker och presenter, den Mångkulturella almanackan är en favorit, platt och enkel att posta iväg till nära och kära.

Receptionen på MKC 2019

I butiken säljer vi böcker och forskningsrapporter från egen utgivning och andra förlag med en koppling till något av våra tre kunskapsområden: kritiska kulturarvsstudier, urbana livsvillkor samt ras, diskriminering och svenskhet. Böcker med anknytning till våra utställningar och Botkyrka är också en självklarhet. Vi säljer Mångkulturella almanackan med olika årliga teman, de stora religionernas högtider, folkliga firanden och internationella dagar, som produceras av oss.

Här finns rättvist handlade varor från olika delar av världen. Långt bort ifrån genom Fair Monkey, Pernille Bülow och The House of Fairtrade. Men också sådant som är tillverkat mycket nära, som konstnären Luz Mirandas handmålade stenar med Botkyrkamotiv eller Ullas vetekuddar från Fittja. Vi säljer även Borghults honung från Småland och Tullinge. Vi erbjuder också presentkort att använda i vår webbshop, fysiska butik eller vår vegetariska restaurang Tavernan.

Webbshop

Böcker, Mångkulturella almanackan samt en del andra varor, finns att köpa i vår webbshop.

Konstverk målade på sten med motiv från Botkyrka av Luz Miranda
Bricka, grytunderlägg och glasunderlägg med motiv av Saadia Hussain

Finns att beställa i webbshop.